Kakor (cookies) är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon med unika identifierare och information som webbplatsen kan använda för att spåra eller anpassa din användning av webbplatsen. Kakor associeras med din webbläsare och fungerar nästan som en nummerlapp i en butik – något som identifierar dig tillfälligt under tiden du interagerar med personalen.

Det finns olika typer av kakor. En permanent kaka ligger kvar på besökarens dator tills den tas bort manuellt eller förändras av webbplatsen. En sessionskaka lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på webbplatsen eller under en förbestämd tid.  

Kommunalförbundet Sydarkivera respekterar din integritet och din rätt att ha kontroll över dina personuppgifter.  I detta avsnitt följer därför information om vilka kakor som vi använder och varför. Förbundets dataskyddspolicy, som är en del av förbundspolicyn, är styrande för vårt arbete gällande behandlingen av personuppgifter. Förbundet har även ett särskilt utsett dataskyddsombud för att övervaka efterlevnaden. 

Nedan förklarar vi specifikt i vilka fall vi använder kakor eller cookies för att underlätta användningen av våra digitala tjänster samt vad du som användare har för alternativ för att kontrollera eller undvika dem.  

Vilka kakor vi använder 

Sydarkivera.se använder inga kakor som spårar eller identifierar besökare på Sydarkivera.se. Kakor med identifierare förekommer enbart om du som redaktör loggar in på sidan. Dessa sätts per session för att användare inte ska behöva inte logga in igen varje gång de växlar sida samt att spåra redaktörernas ändringar.

Sydarkivera skickar aldrig ut information till någon tredje part för reklam- eller annonsanvändning eller för att analysera beteende. 

Hur du kan ta bort och blockera kakor

Du som användare kan blockera vår webbplats från att skicka kakor till din webbläsare i dina webbläsarinställningar. I och med detta kan du antingen neka till inhämtande av information i form av kakor eller också göra så att du informeras varje gång en webbplats vill lagra en kaka.

Du kan också gå in och radera de kakor som satts i din webbläsare sedan tidigare. Vilka inställningar du kan göra beror på vilken webbläsare du använder, se din webbläsares hjälpsida för mer information.

Observera att nekande av kakor kan medföra begränsningar i funktionaliteten när du besöker Sydarkiveras webbplats.

Kontakt

Har du åsikter om några av punkterna som ingår i vår kakpolicy kan du kontakta vårt dataskyddsombud Jörgen Nord.

Kontaktuppgifter hittar du på sidan Kontakt: