Du visar för närvarande Inslagna utbildningspaket och jultider i arkivet

Inslagna utbildningspaket och jultider i arkivet

Nu är det dags för julstädning i hela verksamheten. Precis som alltid hittar man något roligt som man inte kom ihåg att man hade. Här på Sydarkivera hittade vi en massa styrdokument från tidigare webbplats som vi glömt att ladda upp igen. De är nu putsade och inslagna i fint julpapper för er att läsa och ladda ner via Dokumentbiblioteket.

Vi passar även på att slutföra vår sida om våra kommunala arkiv så att ni lättare kan hitta information om hur ni besöker och kontaktar dem. Detta hittar ni på sidan Kommunarkiven.

Även spindeln bär tomteluva i år. Det gäller även våra crawlingverktyg som gått varma sedan i våras. Nästan 240 webbinsamlingar är gjorda under året, och nya leveransöverenskommelser är skickade till alla medlemmar lagom till julhelgen. Vi är nöjda och belåtna med resultatet och lutar oss nu tillbaka med en mugg glögg och en pepparkaka. Nästa år bär det av igen!

Funderar du på vilken julklapp som ska gå till vem kan en plan vara bra att ha, och på tal om det är nu VerkSAM Plan 1.5 fastställd och tillgänglig på Yammer. Den var ute på remiss under sommaren och har nu förbättrats efter de synpunkter vi fått. Du hittar den på Yammer-nätverket VerkSAM Arkivredovisning.

Nyårslöften på utbildningsfronten! Förbundsstyrelsen har till nyår öppnat upp möjligheten för externa parter att delta vid Sydarkiveras utbildningar på fördjupning-, specialist- och expertnivå. Nytt är att det tillkommer en deltagaravgift som är specifik för nivån. Förbundsmedlemmar deltar till ett mycket rabatterat pris. Utbildning på grundnivå kommer precis som tidigare vara gratis för förbundsmedlemmar. Basnivån så som informationsfilmer och Sydarkiveras Wiki förblir öppen och gratis för alla! Ni kan se prislista och mer detaljer om bokningsvillkor för aktiviteter på bokningsportalen.

Med Karin Bredenberg med i pulkan, fast hon föredrar snowracer, dyker vi ner i djupsnön. Och på tal om fördjupning har vi breddat utbildningsutbudet och erbjuder nu fler möjligheter för de riktigt intresserade att ta del av utbildningar på specialist- och expertnivå om till exempel PREMIS och METS. Vi kommer dessutom ta in externa föreläsare för att utbilda inom till exempel skyddad identitet och hantering av redovisningsinformation. Mer information om allt detta kommer framöver. Om du missade det så pratade Karin på workshoppen för eArchiving i Bryssel här om dagen. Du kan se materialet här.

Håll koll på bokningsportalen för att se aktuella aktiviteter och utbildningar. För att undvika förvirring visar nu varje aktivitet vem/vilka den är öppen för!

Wikin har fått ett par yllesockor och vantar till jul. Den är nu varmare och mer välkomnande för de som vill börja redigera och bidra till vår gemensamma kunskapsbank med en sida dedikerad att hjälpa nya redaktörer med hur de kommer igång. Nya ämnen tillkommer då och då, och tillsammans kan vi göra wikin till en hemtrevlig plats för de som vill lära sig mer om informationshantering och förvaltning.

Huvudkontoret i Alvesta håller öppet alla vardagar 9.00-11.30 under julhelgen.

Vi på Sydarkivera önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

Lämna ett svar

15 + sjutton =